6. sep. 2012

Nikolai 6 mnd(3juni2012)

Et barn på 6 mnd skal kunne:

Holde flasken sin med begge hender ?- Nja,han holder godt slik flaske med håndtak på men klarer også å holde avent flaskene en liten stund også.

Bære hele kroppsvekten med føttene ? -Det kan han! helt utrolig når han står på låra mine og står med strake ben og ser rundt å smiler,dette er helt topp!


Ha teknikker (som rulling) for å komme seg rundt ? - Han kommer seg ikke rundt på magen,men han kommer seg til sidene,å han klarer å havne lengre ned i senga ved å sparke med bena,dagen etterpå ligger han jo i midten av senga si.Så han kommer seg jo plasser,hvis jeg legger han beint så klarer han å ligge på skrå noen sekunder etterpå. 

Sitte stødigere med støtte ? - Han vill heller sitte enn ligge! legger vi han forsøker han å lufte ryggen sin til sittestilling.Fasinerende å se på!!

Barnet har nå full kontroll over bevegelsene når det ligger på magen. Det kan løfte brystkassen opp med strake armer. Det klarer lett å rulle fra rygg til mage og til rygg igjen. Dette gjør det for å komme seg rundt på gulvet, siden krabbing er litt tidlig. Barn i 6mnd alder griper aktivt etter alle ting innen rekkevidde, så vær obs på små deler. Det snakker mye til sitt eget speilbilde og til foreldrene. De begynner å bli litt skeptisk til fremmede personer nå.

MEG: Stemmer ikke helt dette.han løfter ikke brystkassen opp med strake armer men han prøver stadig,han ruller ikke rundt som sakt,men kommer seg rundt og får fatt i ting han vill ha,han strekker ut begge armer når han vill ha noe å det skal alltid i munnen.Han er veldig fasinert av hender.Han er ikke skeptisk til personer som jeg har latt merke til,kanskje tanten min men han griner ikke han studere veldig.Han babler med seg selv når han holder på med hendene våres og snakker som regel til både pappa-en og mamma-en sin,det er koseligt :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar