6. sep. 2012

Nikolai 7mnd(3Juli2012)

Et barn på 7 mnd skal kunne:

Sitte ved hjelp av støtte - Dette kan han.Tror det er det kjekkeste som finnes,han blir helt i hundre når han får sitte.
Gjenkjenner navnet sitt  - Ja det gjør han,men tar litt tid med å få kontakt med han hvis han ser tv eller studerer hunden vår.
Klappe sitt eget speilbilde: Når vi tar han mot speilet på badet så tar han hendene på speile og smiler.
 Babler mye - Han er nokså rolig av seg,men kommer noe små babling av og til sesielt når han sitter på fanget til oldemor eller mormor sin.
 Ha lært seg betydningen av 6-8 ord -Jammen ikke lett å vite.Han smiler vertfall når noen sier mamma og pappa og når vi spør hvor mamma eller pappa er så ser han på personen.Når han våkner om morgenen ca klokken 7 så gir jeg bare han en flaske med melk i senga,å før jeg går ned bable han å små klage så han forstår vertfall når jeg sier: Mamma skal bare hente melken din.For da blir han helt rolig helt til jeg kommer opp igjen med melka!

Barn i denne alderen vil bruke beina skiftevis og ikke samtidig. Så når du holder de i stående stilling, vil de ?danse? med føttene. Disse bevegelsene er det første forsøket på veien til å kunne gå. Ting som beveger seg er kjempe spennende. Leker som ?borte tittei? og ?klappe søte? er veldig populære. Kiling er også veldig gøy. Da reagerer de med latter og lyder. Legger du barnet på magen, vi det åle seg fremover eller bakover. Det er viktig at de får utforske litt på egenhånd, uten forstyrrelse fra foreldre.Barnet lærer nå at hendene kan brukes til mer en å bare stappe en leke i munnen. Du kan se de ?leke? litt med leken og utforske den dypere en før. I denne alderen er det svært vanlig at barna blir redd for fremmede mennesker. Ser de ikke for eksempel besteforeldre ofte nok, kan de bli skeptisk til de neste gang de møtes.

Meg: Når Nikolai står så danser han ikke enda vertfall,han studerer mer og fokuserer veldig på ting.Hunden vår som springer fram og tilbake er kjempespennende og han er helt i hundre når hunden kommer nermere av og til. Han liker veldig godt når vi spør han:  Hvor er Nikolai?  da smiler han og ler av og til.Nikolai er veldig skilen, spesielt under armene og bena men også på magen og nakken.Når vi legger Nikolai på magen ser det ut som han svømmer.han åler seg ikke framover eller bakover enda men kommer seg på steder ved å sparke.kan si han åler seg på en måte på siden.Når han legges i lekegrinden tar han fatt i leker med en gang å ler og virker som han koser seg,men fremdeles skal ALT i munnen.Han ser veldig mye på mønster,det kan han studere lenge.Nikolai er ikke redd for fremmede mennesker som vi har lagt merke til enda,han smiler til alle som vill se oppi.Helsesøsteren tror han er over den fasen siden han var mer skeptiske for fremmede enn før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar